Blåskjell i karri
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Vask blåskjellene godt. Kast de som er helt åpne.
-
Trinn 2
Sauter finhakket sjalottløk, hvitløk og rød chili i olje. Tilsett karri og rør godt om.
-
Trinn 3
Ha i kokosmelk og blåskjell. Sett på lokk og dampkok (ca 5 min)til skjellene åpner seg godt.
-
Trinn 4
Løft ut skjellene og ha dem i en bolle. Smak sausen til med sitron og evt. litt salt. Ha i rikelig med vårløk og hell sausen over skjellene. Server med loff.
Kjør sausen med en stavmikser før du har i vårløk; på den måten blander alle smakene seg og du får en silkemyk saus.