Blåskjell i karri | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Blåskjell i karri

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
377 planlagt
Blåskjell i karri
Vi er heldige som har så store mengder av gode blåskjell her i landet. Så det gjelder å bruke dem! Her har jeg laget en oppskrift med kokosmelk og karri; velg selv hvor sterk den skal bli når du har i chili.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Blåskjell

2 kg
Blåskjell

Saus

4 stk
Sjalottløk
4 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Chilipepper
0.5 dl
Solsikkeolje
1 ss
Karri
3 dl
Kokosmelk
1 stk
Sitron
1 bunt
Vårløk

Tilbehør

4 skive
Loff

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Vask blåskjellene godt. Kast de som er helt åpne.

Trinn 2

Sauter finhakket sjalottløk, hvitløk og rød chili i olje. Tilsett karri og rør godt om.

Trinn 3

Ha i kokosmelk og blåskjell. Sett på lokk og dampkok (ca 5 min)til skjellene åpner seg godt.

Trinn 4

Løft ut skjellene og ha dem i en bolle. Smak sausen til med sitron og evt. litt salt. Ha i rikelig med vårløk og hell sausen over skjellene. Server med loff.

Kjør sausen med en stavmikser før du har i vårløk; på den måten blander alle smakene seg og du får en silkemyk saus.