Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Skagentoast med reke og lodderogncaviar

11 ingredienser
14 planlagt
Skagentoast med reke og lodderogncaviar
Legg oppskrift
i handlelapp
Selv om Skagen ligger i Danmark, er dette først og fremst en svensk klassiker. Like god som forrett, til lunsj eller som del av en buffet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Pillede reker
1 dl
Majones
2 ss
Crème fraîche
1 ss
Sitronsaft
1 dl
Hakket dill
100 g
Lodderogn
8 skive
Loff til toast
1 stk
Salat
2 stk
Sitron til pynt
1 klype
Dill til pynt
0,5 ts
Kvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sil av og press all laken fra rekene. De håndpillede rekene smaker best. Grovhakk dem og bland med majones, crème fraîche, sitronsaft, pepper og hakket dill. Smak til om det er nok sitronssaft. Toast loffskivene og skjær bort skorpene. Del skivene i to. Legg på et salatblad og ha på rekesalaten. Pynt med en god skje lodderogn, sitronbåt og dillkvast. Anrett på fat.

Tips!

Rekesalaten kan lages to dager før. Loffskivene toastes tre timer før. Anrett ved servering, slik at toastene ikke blir myke.