Sjokolademousse med marinert mango

Tidsbruk 145 minutter
10 ingredienser
105 planlagt
Sjokolademousse med marinert mango
Legg oppskrift
i handlelapp
Hjemmelaget sjokolademousse er alltid en suksess! Den luftige og rike desserten får seg et ytterligere løft av å bli fulgt av mango i vaniljelake, blir dette en både luftig og rik dessert med flott, syrligsøtt tilbehør.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Sjokolademousse

1,5 dl
Helmelk
1,5 stk
Eggeplommer
22,5 g
Sukker
150 g
Kokesjokolade
1,5 dl
Kremfløte

Marinert mango

0,8 stk
Mango
0,8 dl
Sukker
0,4 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,8 stk
Vaniljestang
0,8 neve
Sitronmelisse

Slik gjør du

Trinn 1

Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt.

Trinn 2

Kok opp melk og tilsett sjokolade. Rør godt om. Bland i eggeplommene. Vend inn kremen med en slikkepott. Ha sjokolademoussen i porsjonsformer eller i en stor bolle. Settes kjølig i minst to timer før servering.

Trinn 3

Skrap ut frøene fra vaniljestangen (med en teskje) og kok opp både stang og frø sammen med vann og sukker. Avkjøl sukkerlaken og tilsett mangobiter, Bland inn frisk sitronmelisse like før servering.