Sjokoladefondant med ananas

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
460 planlagt
Sjokoladefondant med ananas
Legg oppskrift
i handlelapp
Alle sjokoladeelskeres favoritt! Servert med ananas i appelsinsirup blir dette en ny vri på en populær klassiker.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Sjokoladefondant

101,3 g
Mørk sjokolade
75 g
Sukker
75 g
Smør
56,3 g
Hvetemel
2,3 stk
Egg

Ananas

0,8 stk
Appelsin
0,4 stk
Ananas
37,5 g
Sukker
37,5 g
Smør
0,8 ts
Hel sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Varm opp stekeovnen til 190°C. Smelt sjokoladen. Rør inn smør og sukker og vend inn siktet hvetemel. Rør så inn ett og ett egg.

Trinn 3

Trinn 3

Fyll i godt smurte former som rommer 1,5 dl og stek ved 190°C i ca. 8 minutter.

Trinn 4

Trinn 4

Smelt resten av smøret og tilsett resten av sukkeret, samt sort pepper i pannen. Ha i terninger av ananas og stek dette i 1 minutt. Tilsett appelsinsaft og kok inn til sirup. Server ved siden av fondanten.

Serveringsforslag

Sjokoladefondant er ikke bare en liten, vakker dessert som gir stor glede – det er også mulig å lage den på forhånd. Frys ned ferdig fylte former som du kan sette rett i ovnen mens du spiser hovedretten. Legg 5 minutter ekstra på steketiden.