Sjokoladecupcakes med sjokoladekrem | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Bakst Sjokoladecupcakes med sjokoladekrem

Sjokoladecupcakes med sjokoladekrem

3.7 i snitt
Sjokoladecupcakes med sjokoladekrem
Glad i sjokolade? Disse sjokoladecupcakesene med sjokoladekrem kan gi hvem som helst vann i munnen.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Sjokoladecupcakes

1 stk
Egg
50 gr
Kakaopulver
1 dl
Kefir
125 gr
Sukker
125 gr
Hvetemel
1 klype
Salt
1 ts
Natron
0.5 ts
Bakepulver
1.5 ss
Rapsolje
0.8 dl
Vann

Sjokoladekrem

3 ss
Bakekakao
200 gr
Mørk kokesjokolade 70%
2 ts
Kaffe
1 neve
Peanøtter, hakkede
260 gr
Smør, romtemperert
250 gr
Melis
1 ts
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Cupcakerøre: Pisk sukker og egg til eggedosis, det tar ca. 5 minutter på høy hastighet i med en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Bruk ballongvispen. Bland sammen mel, salt, natron, bakepulver og kakaopulver i en stor bolle. Ha de tørre ingrediensene i eggedosisen sammen med vann, kefir og rapsolje. Miks alt sammen i 1 minutt. Fordeler røren i muffinsformer, 3/4 røre i hver form. Stek på 180 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl cupcakene helt før du har på sjokoladekrem.

  2. Trinn 2

    Sjokoladekrem: Miks smør og melis i ca. 5 minutter på høy hastighet med en k-visp til du har en hvit og luftig krem. Tilsett kakaopulver og visp litt til. Smelt sjokolade over vannbad og tilsett i kremen. Ha så i salt og espressopulver og miks alt i 2 minutter til du har en luftig sjokoladekrem. Hvis sjokoladekremen er litt “løs” sett den i kjøleskapet i 15 min. Skjær toppen av hver cupcake. Sprøyt hver cupcake med kremen og strø hakkede peanøtter og litt av “toppene” du skar av over. Disse cupcakene bør spises romtemperert. Du kan fint lage dem noen dager før du skal servere dem, men sett dem da ut på kjøkkenbenken 3 timer før de skal spises.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/