Sjokolade-iskake

10 ingredienser
160 planlagt
Sjokolade-iskake
Legg oppskrift
i handlelapp
En iskake som både er god og enkel å lage – ja, det er faktisk mulig. Prøv selv!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Is og strøssel

1 boks
Sjokoladeis
1 boks
Vaniljeis
1 pose
Sjokoladestrøssel

Bunn

4 stk
Egg
5 ts
Kakaopulver
1,5 ts
Vaniljesukker
200 g
Smeltet sjokolade
250 g
Mykt smør
350 g
Sukker
250 g
Mel

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180 C. Visp mykt smør , sukker og egg sammen. Rør inn hvetemel, vaniljesukker og kakao. Vend inn smeltet. Ha røren i en kakeform med bakepapir og stek den i ca. 30 minutter. Ta den ut og la den avkjøles i formen.

Trinn 2

Lag iskuler av halvparten av sjokolade og vaniljeis og legg de i fryseren. Da er det lettere å stable de og kaken varer lenger. Rør resten av vaniljeisen og sjokoladeisen myk nok til å legge et lag av hver på toppen av sjokoladekaken. Sett formen i fryseren.

Trinn 3

Løsne kaken fra formen og sett den på serveringsfat. Stable iskuler på toppen og dryss på sjokoladestrøssel.