Sjokolade-delice med ananas i pepperkaramell

Tidsbruk 45 minutter
9 ingredienser
59 planlagt
Sjokolade-delice med ananas i pepperkaramell
Legg oppskrift
i handlelapp
En silkemyk, nesten konfektaktig, sjokoladekake med pepperkaramellisert ananas gir deg en både søt, sterk og syrlig avslutning på måltidet.

Ingredienser

Sjokolade-delice

280 g
Sukker
1 dl
Vann
4 stk
Egg
325 g
70% sjokolade (evt. kokesjokolade)
4 ss
Smør

Ananas

4 ss
Sukker til karamell
1 ts
Grovknust sort pepper
0,5 stk
Ananas i terninger
0,5 stk
Sitron, saft

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Sukker og vann kokes i 2 minutter. Visp eggene til eggedosis og hell i den varme sukkerlaken. Rør sammen.

Trinn 3

Trinn 3

Smelt sjokolade og smør forsiktig i varmt vannbad.

Trinn 4

Trinn 4

Rør sammen og bland massen med eggedosisen. Fyll blandingen i en 20 cm springform. Sett formen i en langpanne og stek ved 120°C i 30 minutter. Ta ut og kjøl helt ned i kjøleskap.

Trinn 5

Trinn 5

Smelt sukkeret i en kjele på svak varme til det blir lys karamell. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Ha i sort pepper og ananas i terninger. Bland godt og karamelliser ananasen mens du rører hele tiden. Tilsett presset sitron og bland godt. Kok til sausen tykner lett. Fordel den karamelliserte ananasen over kaken og server.

Serveringsforslag

Pisk sammen rømme og melis. Skjær opp kaken og server hvert kakestykke med en skje rømme.