Sjalottløkpuré

Tidsbruk 50 minutter
7 ingredienser
44 planlagt
Sjalottløkpuré
Legg oppskrift
i handlelapp
En smakfull sjalottløkpuré passer utmerket som tilbehør til mange retter, men vi tør å påstå at den går best til biffen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

8 stk
Sjalottløk
3 ss
Crème fraîche
3 stang
Kvister frisk timian
75 g
Smør
2 ss
Hvitvinseddik
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær bunnen av sjalottløkene og plasser dem stående i et ildfast fat. Bak dem i ovnen på 200 ̊C i ca. 40 minutter.

Klem ut innholdet i sjalottløkene i en blender, tilsett smør og hvitvinseddik og kjør til en jevn puré.

Rør inn crème fraîche og litt hakket timian og smak til med salt og nykvernet pepper.

TIPS

Sjalottløkpuré er et godt tilbehør til biffen.