Sjømatkroketter

10 ingredienser
82 planlagt
Sjømatkroketter
Legg oppskrift
i handlelapp
Perfekt restemat – bruk det du har til overs av fisk og skalldyr.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Sjalottløk
2 fedd
Hvitløk
4 dl
Ferdig potetstappe
50 g
Revet ost
2 stk
Egg
1 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
5 dl
Griljermel
2 ss
Solsikkeolje til steking

Slik gjør du

Trinn 1

Varm olje i en stekepanne. Stek finhakket sjalottløk og hvitløk til det er mykt og blankt. Finhakk fisk (bruk gjerne fiskerester) og reker eller scampi og ha det i en bolle. Tilsett den stekte løken, potetstappe og revet ost. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 2

Lag avlange, små boller av blandingen. Pisk sammen eggene i en bolle og ha griljermel i en annen bolle. Dypp bollene først i egg og så i griljermel. Ha olje i en tung gryte, ca. 2 cm dypt. Varm opp til ca. 180 grader.

Trinn 3

Friter bollene i oljen og legg dem etterhvert på tørkepapir. Server med Chipotle Chili Mayo som dipp.