Sitronterte

Tidsbruk 60 minutter
9 ingredienser
145 planlagt
Sitronterte
Legg oppskrift
i handlelapp
Den syrlige smaken av sitron byr på en fantastisk avslutning av måltidet. Blir bare bedre etter en natt i kjøleskapet.

Ingredienser

Paibunn

3,5 dl
Hvetemel
100 g
Smør
2 ss
Sukker
1 stk
Egg

Sitronkrem

2 stk
Sitroner
100 g
Sukker
1 ss
Maizena
2 stk
Egg
125 g
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Paibunn: Kjør mel, kaldt smør og sukker i food processor til du får en grynet masse. Ha så i egget og kjør til det samler seg. La paideigen ligge kjølig i plast i ca. 30 minutter.

Trinn 2

Sett stekeovnen på 200 °C. Trykk deigen ned i en paiform i bunnen og opp langs kanten. Prikk med en gaffel og stek paibunnen midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Trinn 3

Sitronkrem: Vask sitronene godt. Ha sitronskall (skall fra 1/2 av sitronene), sitronsaft, sukker, maizena og egg i en kjele. Rør godt på svak varme til sukkeret er oppløst og egget tykner. Det er viktig at blandingen ikke koker.

Trinn 4

Ta kjelen av platen og avkjøl litt, gjerne i vannbad. Skjær smøret i terninger og tilsett litt etter litt til sitronsausen tykner. Rør godt, bruk gjerne en mikser. Hell sitronfyllet i paiskallet og sett det kjølig – gjerne til neste dag.