Sitronterte med marengslokk

13 ingredienser
42 planlagt
Sitronterte med marengslokk
Legg oppskrift
i handlelapp
Dette er oppskriften på en nydelig sitronterte med marengslokk.

Ingredienser

Lemon curd

3 stk
Egg
2 stk
Eggeplommer
1 stk
Sitronskall
2 stk
Sitronsaft
225 g
Sukker
150 g
Kaldt smør

Marengs

2 stk
Eggehvite
100 g
Sukker
1 klype
Salt

Tertebunn

115 g
Smeltet smør
180 g
Hvetemel
3 ss
Sukker
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Lemon curd: Pisk sammen egg, eggeplommer, sukker, sitronskall og sitronsaft. Hell alt i en kjele og kok opp til sukkeret har smeltet. Skru ned varmen og pisk inn smøret. Kok sitronkremen (mens du rører) i 5 minutter til den tykner. Sil kremen og avkjøl i 1-2 timer.

Trinn 2

Tertebunn: Smelt smøret og bland det sammen med hvetemel, sukker og salt. Trykk deigen ut i 4 små porsjonsformer med fingrene. Sett formene kaldt i 30 minutter. Forvarm ovnen til 175 grader. Bruk en gaffel og stikk små hull over tertebunnene. Stek dem i 15 minutter eller de er gyldne.

Trinn 3

Marengs: Pisk eggehviter og salt sammen til det blir skummete. Tilsett sukker mens du pisker. Pisk på høy hastighet til marengsen har blitt helt stiv. Du kan sjekke om den er pisket lenge nok ved å ta litt av marengsen mellom to fingre å kjenne etter sukkerkorn. Hvis du kjenner kornene så må du piske lenger. Marengsen er ferdig når den er tykk, hvit og glansfull. Uten sukkerkorn.

Trinn 4

Sette sammen tertene: Fyll sitronkrem i hvert av terteskallene. Smør marengs over og brenn med en creme brulee brenner.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/