Sitronkylling med oliven

Tidsbruk 60 minutter
10 ingredienser
124 planlagt
Sitronkylling med oliven
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
I denne kyllingretten er alle middelhavsingrediensene på plass. Kylling med sitron, hvitløk og oliven – enkel å lage og smaken er fabelaktig.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Fersk kylling 1,3 kg Solvinge
1 stk
Sitron
1 stk
Løk
2 stk
Grønn paprika
100 g
Grønne oliven u/sten REMA 1000
2 dl
Olivenolje REMA 1000
6 fedd
Hvitløk
1 ss
Hvitvinseddik
2 stk
Laurbærblad
1 ts
Timian, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200?C. Skjær kyllingen i biter og gni den inn med salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær løk og vasket sitron i tykke skiver. Del paprika i skiver og skrell hvitløksfeddene.

Trinn 3

Trinn 3

Legg kyllingstykkene i en ildfast form og bland inn oliven, løk, sitron, paprika og hele hvitløksfedd. Dryss over timian og stikk noen laurbærblad ned i formen. Bland olivenolje, hvitvinseddik og vann (2 dl per kylling) og hell det over. Bak det hele i ca. 40 minutter til kyllingen er gjennomstekt.

Serveringsforslag

Server gjerne med brød og sorte oliven. Bytt gjerne ut tørket timian med frisk.