Sitron- og limepai

9 ingredienser
108 planlagt
Sitron- og limepai
Legg oppskrift
i handlelapp
Prøv denne syrlige og forfriskende sitruspaien når du er lei av søte desserter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Paibunn

100 g
Malte mandler
50 g
Melis
100 g
Hvetemel
100 g
Kaldt smør
1 klype
Salt

Fyll

1 boks
Vaniljeis
2 stk
Sitroner
1 stk
Lime
1 pose
Sitronstrø

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 180C. Del smøret i terninger og ha i en bolle sammen med resten av ingrediensene. Bruk fingrene og smuldre smør og melblanding til du kan forme en fast deig. Du kan også bruke en foodprosessor til dette, men ikke kjør tertedeigen for lenge slik at den blir varm. Pakk deigen i plastfilm og legg den kjølig i minst en halv time.

Trinn 2

Ha deigen over i en paiform, klem deigen godt ut i formen og opp langs kantene. Stek bunnen i 11-12 minutter, ta paiformen ut av ovnen og la den avkjøles.

Trinn 3

Vask skallet på sitron og lime og rasp de fint. Del de og press saften ut. Bland saft og skall med myk is og fyll paiskallet. Sett kaken tilbake i frysen slik at den fryser fint i formen.

Trinn 4

Ta kaken ut litt før servering og pynt med sitronstrøssel og strimler av sitron og lime skall.