Shrimp Flautas

Tidsbruk 45 minutter
11 ingredienser
618 planlagt
Shrimp Flautas
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Ta til hvete! Flautas er spansk for fløyte og refererer til formen på de avlange, crispy rullene av hvetetortillas. Tradisjonell flautas serveres med okse- eller kyllingkjøtt – med Sues oppskrift tar du den spennende sjøveien til smaken av Mexico.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

200 g
Store reker i lake, 200g, Godehav
1 pakke
Tortillas, 6 stk, REMA 1000
1 stk
Squash
1 stk
Lime
1 stk
Isbergsalat m/friseè og radicchio rosso
1 stk
Avokado
3 fedd
Hvitløk
1 ts
Kajennepepper tørr, Toro
1 ts
Spisskummen malt
1 ss
Olivenolje, REMA 1000
2 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180 ̊C. Skjær squash i tynne staver, ha på litt salt og la dem renne av i et dørslag i ca. 15 minutter. Tørk dem på kjøkkenpapir.

Trinn 2

Trinn 2

Skjær 2/3 av hvitløk i tynne skiver og sil laken av rekene. Varm en panne med solsikkeolje og fres squash, hvitløk og spisskummen.

Trinn 3

Trinn 3

Trekk pannen av varmen og bland inn rekene. Smak til med halvparten av limen, salt og kajennepepper.

Trinn 4

Trinn 4

Legg rekeblandingen midt på hver tortilla- lefse og pakk dem sammen. Legg dem på stekebrett med skjøten ned og pensle med olivenolje. Stek dem gylne i ovnen, snu et par ganger slik at de blir jevnt stekt.

Trinn 5

Trinn 5

Guacamole: Del avokadoen og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje. Grovhakk avokado og finhakk hvitløk og smak til med lime, salt og pepper. Server shrimp flautas med guacamole og isbergsalatblanding.

Serveringsforslag

Pynt gjerne med reddiker og server med salsa ranchera.