Shakshuka med potet

Tidsbruk 30 minutter
12 ingredienser
357 planlagt
Shakshuka med potet
Legg oppskrift
i handlelapp
Opprinnelig en frokostrett fra Nord-Afrika, men i dag trendmat til både frokost, lunsj og middag i USA og Europa.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
500 g
Potet
1 boks
Kidneybønner i chilisaus
2 boks
Hermetiske tomater
6 stk
Egg
0,3 potte
Kruspersille
3 stk
Vårløk
0,5 ts
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Olje til steking

Slik gjør du

Trinn 1

Grovhakk løk, finhakk hvitløken og skrell potetene og del dem i små terninger.

Trinn 2

Varm olje i en gryte og stek løken til den er myk og blank. Ha i hvitløk og potet og stek et par minutter til.

Trinn 3

Tilsett bønner, sukker og hermetiserte tomater og kok til potetene er så vidt møre. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Lag fordypninger i tomatsausen og knekk eggene oppi, skru ned varmen og kok videre til eggehviten har stivnet.

Trinn 5

Hakk kruspersille, skjær vårløk i tynne skiver og ha over før servering.