Shakshuka med potet | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Shakshuka med potet

Shakshuka med potet

4.2 i snitt
Shakshuka med potet

Opprinnelig en frokostrett fra Nord-Afrika, men i dag trendmat til både frokost, lunsj og middag i USA og Europa.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
500 gr
Potet
1 boks
Kidneybønner i chilisaus
2 boks
Hermetiske tomater
6 stk
Egg
0.3 potte
Kruspersille
3 stk
Vårløk
0.5 ts
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Olje til steking

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Grovhakk løk, finhakk hvitløken og skrell potetene og del dem i små terninger.

  2. Trinn 2

    Varm olje i en gryte og stek løken til den er myk og blank. Ha i hvitløk og potet og stek et par minutter til.

  3. Trinn 3

    Tilsett bønner, sukker og hermetiserte tomater og kok til potetene er så vidt møre. Smak til med salt og pepper.

  4. Trinn 4

    Lag fordypninger i tomatsausen og knekk eggene oppi, skru ned varmen og kok videre til eggehviten har stivnet.

  5. Trinn 5

    Hakk kruspersille, skjær vårløk i tynne skiver og ha over før servering.