Sesam- og karristekt laks med brokkolikrem

Tidsbruk 30 minutter
16 ingredienser
2089 planlagt
Sesam- og karristekt laks med brokkolikrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Sesam, sesam, laks deg opp! Som urteplante var sesam sentral i både matlaging og mystikk i oldtidens Midtøsten. De oljerike frøene har et bredt kulinarisk repertoar, fra olje til bakverk, og som smaksetter i middagsretter. Laks og sesamfrø er en av de virkelig gode kombinasjonene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Brokkolikrem

1 stk
Brokkoli
1 dl
Helmelk
1 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Eple- og agurksalat

1 stk
Løk, 4-pk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Agurk
1 stk
Rød chili
1 dl
Eplecidereddik

Laks

500 g
Laksestrimler
1 ss
Karri
2 ss
Sesamfrø
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Del brokkoli i små buketter og skrell og skjær stilken i terninger. Kok i lettsaltet vann til den er mør. Sil av vannet og kjør det glatt i en blender. Tilsett smør og melk til kremet konsistens. Smak til med salt og pepper. Denne kan serveres både kald og varm.

Trinn 2

Skrell og skjær løken i tynne skiver, bland løk med eddik og la den marinere i 5-10 minutter. Sil av eddiken og skyll løken i kaldt vann. Skrell eple og agurk, fjern kjernen på begge og skjær i strimler. Kutt chili i tynne skiver. Tilpass mengden chili etter eget ønske. Bland løk, eple, agurk og chili.

Trinn 3

Ha karri, sesamfrø, salt og nykvernet pepper på laksen og stek den gyllen i en panne med litt olje.

Trinn 4

Server laks med brokkolikrem og eple- og agurksalat.

Serveringsforslag

Friske urter passer fint på toppen av denne retten. Når man marinerer løk i eddik blir løken mildere og får en rundere smak.