Sennepssaus

Tidsbruk 10 minutter
9 ingredienser
82 planlagt
Sennepssaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Mild eller sterk saus? Du velger selv hvor sterk sennepssmaken skal være – mye dijonsennep gir sterkere saus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,8 ss
Smør
0,8 ss
Hvetemel
2,3 dl
Melk
0,4 dl
Kremfløte
0,8 ss
Pølsesennep
0,8 ss
Grov sennep
0,8 ss
Dijonsennep
0,4 klype
Salt
0,4 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Smelt smør og ha i mel. Fres dette i et par minutter og spe med varm melk og fløte i to omganger mens du rører hele tiden slik at det blir en glatt, hvit saus uten klumper.

Trinn 2

Trinn 2

Tilsett sennep og smak til med salt og pepper.

Serveringsforslag

Kan lages ferdig to timer på forhånd, og bare varmes opp før servering.