Semulepudding med bringebærbuljong

Tidsbruk 60 minutter
15 ingredienser
159 planlagt
Semulepudding med bringebærbuljong
Legg oppskrift
i handlelapp
Semulegryn ble mye brukt til grøt og puddinger før i tiden, i dag er det nesten blitt en sjelden ingrediens. Den milde puddingen blir nærmest som en forsterker for vanilje- og bringebærsmakene i denne desserten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Semulepudding

3,8 dl
Melk
3,8 dl
Fløte
0,8 stk
Vaniljestang
1 dl
Semulegryn
1,5 ss
Sukker
1,5 ss
Smør
2,3 stk
Eggeplommer

Bringebærbuljong

0,8 kg
Frosne bringebær
2,3 dl
Vann
150 g
Sukker
0,8 stk
Vaniljestang
0,8 stk
Kanelstang
0,8 stk
Sitron

Garnityr

0,8 kurv
Friske bringebær
0,8 neve
Mynte

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Splitt vaniljestengene og skrap ut frøene. Ha stenger og frø i en kjele sammen med melk og fløte og kok opp. Rør inn semulegryn og la “grøten” småkoke i ca. 20 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Ta grøten av platen og rør inn sukker, smør og lett sammenvispede eggeplommer. Smak til med litt salt. Støpes i halvkuleformer eller i kaffekopper og fryses. Ta semulepuddingen ut ca. 20 minutter før servering. Strø litt sukker på puddingen og brenn med en skibrenner så den blir karamellisert og lekker!

Trinn 4

Trinn 4

Bringebærbuljong: Kok opp vann, sukker, kanel og vaniljestang. Hell den varme sukkerlaken over de frosne bærene og la det stå og trekke i ca. en time på benken. Sil av og smak til med litt sitronsaft. Server med bringebærbuljong og friske bringebær. Pynt med mynteblader.

Serveringsforslag

Semulepuddingen kan lages flere dager i forveien. Oppbevar kjølig.