Semifreddo med bringebær

6 ingredienser
159 planlagt
Semifreddo med bringebær
Legg oppskrift
i handlelapp
Semifreddo betyr ”halvfryst” og er noe midt mellom mousse og iskrem.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Bringebær
5 stk
Eggeplommer
4 dl
Kremfløte
125 g
Friske bringebær
2 dl
Sukker
1 dl
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Kjør bringebær, gjerne frosne, med sukker og vann i en food processor. Sil bort steinene gjennom en sikt. Pisk eggeplommer til eggedosis i ca. 5 minutter.

Trinn 2

Mens eggeplommene piskes, kok bringebærsausen ned til det halve. Hold av 1 dl av sausen til servering. Hell resten over eggedosisen under kraftig pisking. Fortsett å piske bringebæreggedosisen i nye 5 minutter. Lettpisk kremfløten og vend den inn i eggedosisen.

Trinn 3

Ha isblandingen i en brødform og frys den natten over. Ta den ut av fryseren og la den tine litt før den skjæres i skiver. Server med bringebærcoulis (bringebærsaus) og friske bringebær.