Sellerirotsuppe med eple og urtekrutonger

Tidsbruk 30 minutter
16 ingredienser
1184 planlagt
Sellerirotsuppe med eple og urtekrutonger
Legg oppskrift
i handlelapp
I denne suppen kan du oppleve sellerirotens særegne sødme og eplebitenes små kick av friskhet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Sellerirotsuppe

750 g
Sellerirot
2 fedd
Hvitløk
2 dl
Eplejuice
1 terning
Kyllingsbuljong, terning
2 dl
Kremfløte
1 ts
Evt. litt sitronsaft
1 stk
Eple
1 ss
Solsikkeolje
6 dl
Vann
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Urtekrutonger

4 skive
Loff
2 fedd
Hvitløk
1 dl
Hakkede friske urter (persille, gressløk og/eller timian)
0,5 dl
Olje
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Sellerirotsuppe: Skrell og kutt selleriroten i små terninger. Fres hakket hvitløk sammen med sellerirotterninger i solsikkeolje i 3 minutter. Tilsett eplejuice, vann og buljongterning og kok i 20 minutter til selleriroten er mør. Tilsett kremfløte og kjør suppen med stavmikser til en glatt suppe. Smak til med salt og nykvernet pepper og evt. litt sitronsaft. Server suppen med små epleterninger og urtekrutonger.

Trinn 2

Urtekrutonger: Skjær skorpen av loffskivene og kutt dem i små terninger. Varm en stekepanne med olivenolje og stek brødterningene sammen med finhakket hvitløk og urter til de er gylne og sprø. Ha krutongene på et stykke kjøkkenpapir for å suge opp overflødig olje. Dryss over litt salt.