Sellerirotcappuccino med reker

Tidsbruk 20 minutter
12 ingredienser
98 planlagt
Sellerirotcappuccino med reker
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne deilige grønnsakssuppen får et løft av smaksrike skipperreker. Servert i kopp med stekt loff på toppen blir dette også en presentasjon som skaper forventninger.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Sellerirotcappuccino

150 g
Sellerirot
1,5 stk
Sjalottløk
0,8 ss
Smør
0,8 terning
Buljongterning (evt. grønnsakskraft)
6 dl
Vann
1,5 dl
Kremfløte
0,4 stk
Presset sitron

Krutonger

0,8 skive
Loff
0,8 ss
Smør
1,5 ss
Olivenolje

Reker

150 g
Reker med skall

Topp med

0,8 ss
Finkuttet gressløk

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kutt sellerirot i terninger og hakk sjalottløk. Fres det godt i smør uten at det tar farge. Tilsett grønnsakskraft og fløte, kok i ca. 10 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Kjør i blender eller med stavmikser og smak til med salt og litt presset sitron.

Trinn 3

Trinn 3

Skjær loffskiven i terninger og stek dem gylne og sprø i smør og olivenolje. Rens rekene. Fordel suppen i store kopper og topp med krutonger og rensede reker. Server med finkuttet gressløk.

Serveringsforslag

Rekene blir bedre og saftigere om du tiner dem langsomt i kjøleskap: Legg de fryste rekene på en rist eller i en salatslynge, slik at vannet renner av, og la dem tine 12-16 timer avhengig av mengde og størrelse.