Selleri- og bønnesuppe med peppermakrell

Tidsbruk 30 minutter
7 ingredienser
219 planlagt
Selleri- og bønnesuppe med peppermakrell
Legg oppskrift
i handlelapp
Soupert! Ordet suppe kommer av germanske soupe, som betyr«suppe». Og her har du oppskriften på en virkelig god suppe, som serveres med biter av varmrøkt peppermakrell.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

200 g
Sellerirot
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Store hvite bønner, økologisk
3 stk
Vårløk
250 g
Peppermakrell 250 g, Godehav
50 g
Smør normalsaltet, Tine
8 dl
Grønnsaksbuljong terninger, Toro

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skrell og skjær sellerirot i terninger og sjalottløk i skiver og surr det i smør i 3-4 minutter

Trinn 2

Trinn 2

Sil av og skyll bønnene og ha dem i gryten sammen med grønnsaksbuljong og kok videre et par minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Kjør alt glatt med stavmikser eller kjøkkenmaskin. Kok opp suppen og ha i vårløk i skiver og peppermakrell i biter. Server suppen med noen dråper god olivenolje.

Serveringsforslag

Server gjerne godt brød til.