Selbu blå med aprikos og valnøtter

Tidsbruk 40 minutter
8 ingredienser
46 planlagt
Selbu blå med aprikos og valnøtter
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne fine, milde blåmuggosten blir ekstra god med søtlig tilbehør som valnøtter i sirup og hjemmelaget aprikosmarmelade. La gjerne osten ligge noen timer i romtemperatur før servering – da smaker den mer!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ost

0,8 stk
Selbu Blå ost

Nøtter

0,8 pose
Valnøtter
0,8 dl
Honning
0,8 dl
Cognac

Aprikos

187,5 g
Tørkede aprikoser
2,3 dl
Hvitvin
0,8 ts
Sukker

Tilbehør

3 skive
Rugbrød

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Trinn 2

Rist nøtter i en tørr panne, ha på honning og halvparten av cognac`en. Kok det inn til sirup. Ta pannen av platen og bland inn resten av cognac’en. Avkjøl.

Trinn 3

Trinn 3

Kok aprikos i hvitvin i ca. 15 minutter. Sil av overflødig væske og kjør aprikosene til marmelade i en blender. Spe med litt vann hvis marmeladen er for tykk. Smak til med sukker og litt salt.

Trinn 4

Anrett osten på fat sammen med aprikosmarmelade og valnøtter. Server med rugbrød til.

Serveringsforslag

Du kan lage aprikosmarmeladen i forveien. Den holder seg lenge i kjøleskapet.