Scampispyd med ananas- og tomatsaus

Tidsbruk 35 minutter
18 ingredienser
99 planlagt
Scampispyd med ananas- og tomatsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Smaker av ingefær, chili og fishsauce gir denne forretten et asiatisk preg.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Scampispyd

168,8 g
XL Scampi uten skall
3 stk
Grillspyd
0,4 ss
Revet ingefær
0,8 stk
Rød chili
1,1 fedd
Hvitløk
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper
1,5 ss
Solsikkeolje

Ananas- og tomatsaus

0,4 stk
Løk
1,1 fedd
Hvitløk
0,2 stk
Ananas
1,1 stk
Tomater
0,8 stk
Lime
0,2 dl
Solsikkeolje
0,2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,8 ss
Fishsauce
0,4 ss
Sukker

Pynt med

0,4 pakke
Rucculasalat

Slik gjør du

Trinn 1

Tin scampiene. Hvis du har kjøpt scampi med skall, skrell dem som reker, men la litt av haleskallet sitte på. Lag et lite snitt i ryggen, ta ut den sorte tarmen.

Trinn 2

Bland scampiene med revet ingefær, hakket chili, hvitløk, salt og pepper. Tre dem på grillspyd, fordelt på spyd.

Trinn 3

Ananas- og tomatsaus: Finhakk løk og hvitløk og skjær ananas og tomater i terninger. Fres løk og hvitløk sammen med olje i 3 minutter. Tilsett ananas, tomater, vann, fishsauce, sukker og limesaft og la sausen småkoke i 5 minutter.

Trinn 4

Stek scampien 2 minutter på hver side i en stekepanne med olje og server sammen med sausen, kald eller varm. Pynt med ruccula.