Scaloppine al Limone

Tidsbruk 35 minutter
11 ingredienser
84 planlagt
Scaloppine al Limone
Legg oppskrift
i handlelapp
Bank, bank! Åpne kjøkkendøren, finn frem kjøttbankeren og lag denne herlige, italienske klassikeren – bare pass fingertuppene!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Aubergine
1 stk
Tomat
1 pakke
Ytrefilet av svin i tynne skiver 420 g Nordfjord
1 stk
Sitron
2 ts
Sukker
1 ss
Hvitvinseddik
50 g
Hvetemel
1 ss
Smør
2 ss
Olivenolje REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sursøte grønnsaker: Strimle paprika og aubergine og del tomaten i båter. Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.

Trinn 2

Trinn 2

Stek paprika til den begynner å bli myk, tilsett aubergine, tomat, salt og pepper. Sett opp varmen, strø sukker over grønnsakene og la de bli karamelliserte.

Trinn 3

Trinn 3

Hell eddik i kanten av stekepannen, bland lett og la det koke til eddiklukten er borte.

Trinn 4

Trinn 4

Scaloppine: Bank filetene flate med en kjøttbanker. Bland hvetemel, salt og pepper. Fres olivenolje og smør i en stekepanne på ganske høy varme.

Trinn 5

Trinn 5

Vend svinefiletene i melet og stek i 1 minutt på hver side. Hell saften fra sitronen over filetene, skru ned varmen og la det trekke i 3 minutter. Smak til med salt og pepper. Server scaloppine med sursøte grønnsaker.