Sursøt løksaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Sursøt løksaus

4.0 i snitt
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
28 planlagt
Sursøt løksaus

En av de viktigste sausene i norsk husmannskost.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Løk
2 terning
Grønnsaksbuljong, terninger
2 dl
Fløte
100 gr
Smør
2 ss
Hvetemel
7 dl
Vann til buljongen
2 ss
Eddik 7%
1 ss
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk løk. Smelt smøret i en kjele og tilsett løken. Stek på middels varme i ca. 5 minutter til den blir myk og blank.

Trinn 2

Tilsett hvetemel, bland godt inn og stek i et par minutter til. Spe gradvis med suppe-kraften mens du rører til en klumpfri saus.

Trinn 3

Kok sausen ned til det halve og tilsett fløte. Smak til med eddik, sukker, salt og nykvernet pepper.