Hopp til innhold

Tomatsaus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
64 planlagt
Tomatsaus

Den mest anvendelige og slitesterke av alle sauser. Til pasta, pizza, fisk og kjøtt. Bon apetit!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
2 boks
Hakkede tomater
1 neve
Friske basilikumblader
2 ss
God olivenolje
1 klype
Salt
1 ts
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og finhakk løk og hvitløk. Ha olivenolje i en middels varm stekepanne og stek løk og hvitløk til myk og blank.

Trinn 2

Ha i hermetiske tomater, salt og pepper. Kok opp å la det putre på lav varme i 15-20 minutter. Ta kjelen fra platen, tilsett noen blader basilikum og la sausen hvile i 5 minutter.

Serveringsforslag

Du kan lage tomatsuppe av sausen ved å tilsette mer vann til ønsket tykkelse. Tomatsuppe smaker ekstra godt med fullkornsmakaroni, revet parmesan og frisk basilikum.