Soppsaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Soppsaus

3.5 i snitt
Soppsaus

Hvis du har funnet sopp, får du ekstra mye glede av den ved å lage en skikkelig soppsaus. Nydelig til fugl og vilt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

30 gr
Steinsopp
30 gr
Kantarell
2 ss
Finhakket løk
0.5 ts
Soyasaus
2.5 dl
Kyllingkraft
1 ts
Dijonsennep
2 dl
Kremfløte
1 ts
Finhakket timian, eller persille
1 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Hakk soppen i små biter. Stek sopp og løk i smør i en liten gryte i 3-5 minutter. Tilsett soyasaus, kraft og fløte og kok til du har ca. 2,5 dl igjen.

  2. Trinn 2

    Løft ut én eller to skjeer med soppbiter og ta vare på dem. Kjør resten av sausen jevn med en blender eller stavmikser. Ha tilbake soppbitene. Krydre med sennep og smak til med salt, pepper og friske urter.