Soppsaus med basilikum | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Soppsaus med basilikum

3.0 i snitt
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
37 planlagt
Soppsaus med basilikum

Soppsaus laget med sjy fra lam er perfekt å servere til lammelår eller lammestek.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

200 gr
Sopp (sjampinjong eller etter ønske)
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
2 ts
Timian
0.5 dl
Olivenolje
2 ss
Sitronsaft
1 klype
Maisstivelse
5 dl
Kraft fra lam

Slik gjør du

Trinn 1

Finsnitt sopp i skiver og fres med hakket løk, hvitløk og timian i olivenolje. Etter 3 minutter tilsettes lammekraft og sitronsaft, kok deretter sausen i fem minutter slik at smakene setter seg.

Trinn 2

Smakes til med salt og pepper, og jevnes med maisstivelse utrørt i vann til passe tykkelse på sausen.

Tips

Tilsett hakket basilikum ved servering.