Hopp til innhold

Marco Polo

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
Marco Polo

Sausen passer godt til vilt, og er helt perfekt til due.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

1 ss
Honning
1 stk
Sjalottløk
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Hakket chili
1 ts
Hakket ingefær
0.3 stk
Fennikel
1 ss
Hvitvinseddik (evt. sherryeddik)
0.5 stk
Kanelstang
4 stk
Nellikspiker
1 ts
Karripulver
4 dl
Hønsebuljong
30 gr
Usaltet smør
4 dl
Oksebuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Varm honning i en kasserolle og ha i finhakket løk, hvitløk, chili, ingefær og fennikel. Tilsett hvitvinseddik og la det dampe ut.

Trinn 2

Ha i tørket krydder og bland godt. Tilsett buljong og la det koke inn til halv mengde. Sil sausen og rør inn terninger av kaldt, usaltet smør.

Hvis du ikke får tak i alle ingrediensene, kan du fint bytte ut f.eks. sherryeddik med annen type eddik, krydder kan droppes eller du kan smake til med det du har. Usaltet smør kan erstattes med vanlig meierismør. Sausen blir god – uansett!