Lys fløtesaus med kyllingkraft | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Saus, dressing og dipp Saus Lys fløtesaus med kyllingkraft

Lys fløtesaus med kyllingkraft

4.7 i snitt
Lys fløtesaus med kyllingkraft

Har du først laget en god kyllingkraft, er lys fløtesaus noe av det beste du kan bruke den til. Den aller beste sausen du kan servere til kylling.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

1 ss
Smør
1 fedd
Hvitløk
3 ss
Hvitvinseddik
1 stk
Sjalottløk
1.5 dl
Fløte
4 dl
Hønsebuljong
2 ts
Sitronsaft
1 ts
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Mise en place

  2. Trinn 2

    Ha smør, knust hvitløk med skall og finkuttet sjalottløk i en kjele og surr det mykt. Tilsett hvitvinseddik og kok inn. Ha i kyllingkraft og reduser bort 1/3 del. Tilsett fløte og kok opp. La det småkoke i 5 minutter.

  3. Trinn 3

    Trekk til side og pisk inn smør. Smak til med salt og sitron.