Hopp til innhold

Lys fløtesaus med kyllingkraft

4.5 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
13 planlagt
Lys fløtesaus med kyllingkraft

Har du først laget en god kyllingkraft, er lys fløtesaus noe av det beste du kan bruke den til. Den aller beste sausen du kan servere til kylling.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

1 ss
Smør
1 fedd
Hvitløk
3 ss
Hvitvinseddik
1 stk
Sjalottløk
1.5 dl
Fløte
4 dl
Hønsebuljong
2 ts
Sitronsaft
1 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place

Trinn 2

Ha smør, knust hvitløk med skall og finkuttet sjalottløk i en kjele og surr det mykt. Tilsett hvitvinseddik og kok inn. Ha i kyllingkraft og reduser bort 1/3 del. Tilsett fløte og kok opp. La det småkoke i 5 minutter.

Trinn 3

Trekk til side og pisk inn smør. Smak til med salt og sitron.