Hjemmelaget pesto | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Hjemmelaget pesto

5.0 i snitt
Hjemmelaget pesto

Hjemmelaget pesto kan brukes på pizza, som saus til pasta, dipp til grønnsaker, og en rekke andre retter. På under 10 minutter har du smaken av Italia på eget kjøkken.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 potte
Basilikum
1 fedd
Hvitløk, presset
1 dl
Pinjekjerner
0.5 dl
Parmesan, revet
2 ss
Sitron, saft
1 klype
Flaksalt
0.5 dl
Olivenolje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Rist pinjekjerner gylne i en panne og finhakk hvitløksfedd.

  2. Trinn 2

    Putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller bruk stavmikser, og bland til en grov masse. Dersom pestoen blir for tykk kan du tilsette litt mer olje.

TIPS!

Har du en morter på kjøkkenet får du frem enda mer av de gode smakene om du knuser og blander ingrediensene med denne.