Brun saus til ribbe | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Brun saus til ribbe

4.1 i snitt
Brun saus til ribbe
Brun saus til ribbe er et viktig tilbehør til julemiddagen. Her får du brukt ribbefettet, og med litt portvin og ripsgele blir sausen ekstra god.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

1 terning
Kjøttbuljongterning
1.5 ss
Hvetemel
1 stk
Sitron

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Fres stekefett og hvetemel til det blir nøttebrunt. Spe med kraften og rør godt. Tilsett evt. portvin, ripsgele og sitronsaft.

  2. Trinn 2

    Hell stekekraften fra juleribba i et litermål. Skum bort fettet og ta vare på det. Tilsett buljong slik at det til sammen blir 1,5 liter kraft.

  3. Trinn 3

    Kok sausen ned til 1 liter. Smak til med salt og pepper.