Hopp til innhold

Brasiliansk chilisaus: Mohlo de Pimenta

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
1 planlagt
Brasiliansk chilisaus: Mohlo de Pimenta

Denne chilisausen, kalt mohlo de pimenta i Brasil holder seg flere uker i kjøleskapet. Sausen er virkelig sterk og passer spesielt godt til burger og pizza.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

6 stk
Rød chili
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
0.5 dl
Olivenolje
1 ts
Brunt sukker
0.5 dl
Hvitvinseddik
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Legg chili, løk og hvitløk i folie på grillen eller under grillen i ovnen. La dem bli myke og brune. Ta ut frøene i chilien og ha chili, løk og hvitløk i en blender og kjør til det er glatt (bruk plasthansker om du bruker sterk chili). Tilsett olje, hvitvinseddik og sukker og smak til med salt. Holder seg flere uker i et tett glass i kjøleskapet.

Denne chilisausen passer like godt til burger og pizza som til dippsaus for tempurabønner.