Hopp til innhold

Bent Stiansens rødvinssaus

3.7 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
28 planlagt
Bent Stiansens rødvinssaus
Denne sausen er en nydelig klassiker som passer til alle typer kjøtt, men aller best til storfe og lam. Lag denne når du skal unne deg noe skikkelig godt, eller server den til gjester.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

3 dl
Rødvin
2 ss
Rødvinseddik
2 stk
Sjalottløk
2 stk
Laurbærblad
1 ts
Tørket timian
1 l
Kjøttbuljong (evt. kraft fra oksebein)
2 ts
Maizena
0.5 ss
Presset sitron
2 fedd
Hvitløk
5 stk
Knuste sorte pepperkorn
0.5 ss
Sukker
2 ss
Solsikkeolje
1 klype
Salt
2 ss
Kaldt vann
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm opp en kjele med solsikkeolje og brun hakket sjalottløk og hvitløk. Tilsett timian, knuste sorte pepperkorn, laurbærblad, eddik og rødvin. Kok ned til det halve.

Trinn 2

Tilsett oksekraft og fortsett å koke ned sausen til ca. 5 dl. Sil sausen og jevne den med Maizena utrørt i kaldt vann.

Trinn 3

Smak til sausen med salt, nykvernet sort pepper, sitronsaft og evt. litt sukker for å få den riktige sur/søte balansen.