Aioli | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Aioli

4.7 i snitt
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
35 planlagt
Aioli

Hjemmelaget smaker best! Aioli er ganske enkelt majones pluss hvitløk.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

1 stk
Eggeplomme
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Dijonsennep
0.5 stk
Sitron, evt. lime
2 ts
Hvitvinseddik
2 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Visp sammen eggeplomme og hvitvinseddik i en skål. Visp deretter inn oljen, først bare et par dråper, så resten i en tynn stråle mens du visper kraftig. Tilsett hvitløksfedd og dijonsennep og smak til med salt, nykvernet sort pepper og evt. litt presset sitron eller lime. Hvis aiolien blir for tykk, kan du vispe inn litt vann til slutt.