Hopp til innhold

Aioli med timian

Ingen vurderinger
Tidsbruk 10 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
9 planlagt
Aioli med timian

Denne smaksatte aiolien egner seg spesielt godt til grillet fisk og kjøtt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Eggeplomme
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Sitronsaft eller hvitvinseddik
1 ts
Dijonsennep
2 ts
Finhakket frisk timian
2 dl
Olje
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Visp sammen eggeplomme, presset hvitløk, sitronsaft (eller hvitvinseddik), sennep og finhakket timian. Visp deretter inn oljen, først bare et par dråper, så resten i en tynn stråle mens du visper kraftig.

Trinn 2

Pass på at all oljen blir arbeidet inn i blandingen underveis – hvis ikke kan det skille seg. Smak til med litt salt. Hvis aiolien blir for tykk, kan du vispe inn litt vann til slutt.