Rødvinssaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Rødvinssaus

Ingen vurderinger
Rødvinssaus

En klassisk saus til storfekjøtt og lam.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

0.5 stk
Finhakket løk
50 gr
Hakket gulrot
50 gr
Hakket sellerirot
50 gr
Hakket purre
2 dl
Rødvin
2.5 dl
Kyllingkraft
0.5 ts
Tomatpuré
1 stk
Laurbærblad
0.5 ts
Maizena
2 ts
Smør
1 ts
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Fres løk i smør i en gryte i 2-3 minutter. Tilsett hakkede grønnsaker og stek i 2-3 minutter til. Skru opp varmen, tilsett sukker og halvparten av rødvinen. Kok inn til det bare er en tjukk væske igjen i bunnen av gryta – pass på at det ikke blir brent.

  2. Trinn 2

    Ha i kyllingkraft, tomatpure, laurbærblad og resten av rødvinen. Kok opp og la koke forsiktig i 12-15 minutter, til det er ca. 2,5 dl igjen. Sil sausen, og eventuelt smak til med krydder. Tilsett maisenna og kok opp.