Paprikasaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Paprikasaus

5.0 i snitt
Paprikasaus

En sødmefull og smaksrik saus som passer spesielt godt til fisk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Rød paprika
1 stk
Gul paprika
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 terning
Grønnsaksbuljong
3 ss
Olivenolje
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Del paprikaene i to og skrap ut frøene. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Ha litt olje i en varm panne og stek løken til den er blank. Ha i paprika og hvitløk og stek på lav varme i noen minutter.

  2. Trinn 2

    Tilsett vann og buljongterning. Mos grønnsakene i en blender eller med en stavmikser. Smak til med pepper.

Serveringsforslag

Sausen blir enda bedre med frisk timian eller oregano, rømme og litt sitronsaft. Ha gjerne i en finhakket selleristang for mer smak.