Satayspyd med peanøttsaus

Tidsbruk 40 minutter
16 ingredienser
463 planlagt
Satayspyd med peanøttsaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Fri for melk
Fri for gluten og melk
Spydig kylling? Satay-retter serveres i nær sagt alle Thairestauranter, men er opprinnelig en Indonesisk spesialitet. Peanøttsausen er obligatorisk tilbehør til denne herlige retten, som garantert faller i smak hos familiens yngste.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Kyllingkjøttdeig 400 g Solvinge
1 pakke
Sitrongress
2 stk
Rød chili
1 stk
Agurk
1 stk
Lime
100 g
Peanøtter REMA 1000
2 ss
Kokosmelk REMA 1000
4 dl
Middagsris REMA 1000
4 fedd
Hvitløk
1 ss
Hvitvinseddik
2 ss
Brunt sukker
2 ss
Østerssaus
2 ss
Sweet Chilli Blue Dragon
1 ss
Sesamolje
2 ts
Fiskesaus
0,5 ts
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken. Peanøttsaus: Hell alle ingrediensene (peanøtter, kokosmelk, limejuice, halvparten av hvitløken, østersaus, sweet chillisaus, halvparten av det brune sukkeret, sesamolje, fiskesaus, kajennepepper) i blender og kjør til en smidig konsistens. Hvis den blir for tykk, spe med litt vann. Smak evt. til med mer salt, lime eller sukker. Sett til side litt av peanøttsausen til pensling.

Trinn 2

Trinn 2

Satayspyd: Finhakk chili og bland kyllingkjøttdeigen med halvparten av chilien, resten av hvitløken og salt. Bland det godt sammen.

Trinn 3

Trinn 3

Fukt hendene og klem deigen rundt sitrongresset, evt. grillpinner. Legg spydene på bakepapir i en ildfast form eller langpanne. Pensle med peanøttsaus og stek på 210°C i ca. 10 minutter.

Trinn 4

Trinn 4

Agurksalat: Høvle agurk. Bland agurk med resten av den finhakkede chilien og smak til med lime, hvitvinseddik og resten av det brune sukkeret. Server kyllingspydene med peanøttsaus, agurksalat og kokt ris.