Sandefjordsmør

Tidsbruk 15 minutter
9 ingredienser
20 planlagt
Sandefjordsmør
Legg oppskrift
i handlelapp
Sandefjordsmør er en tradisjonsrik saus som smaker spesielt godt til fisk. Svært enkel å lage.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

Sandefjordsmør

2 dl
Fløte
300 g
Meierismør
2 ss
Hakket frisk persille
3 ss
Sitronsaft
0.3 terning
Fiskebuljongterning
1 klype
Pepper
1 klype
Salt
4 dl
Vann
2 ts
Maizena

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok opp fiskekraft med sitronsaft og fløte. Kok ned til det halve og jevn sausen med Maizena utrørt i vann

Trinn 2

Trinn 2

Pisk inn små terninger av kaldt smør på svak varme. Sausen skal ikke koke, da skiller den seg. Smak til med salt, pepper og hakket persille.