Sandefjordsmør

Tidsbruk 15 minutter
9 ingredienser
110 planlagt
Sandefjordsmør
Legg oppskrift
i handlelapp
Sandefjordsmør er en tradisjonsrik saus som smaker spesielt godt til fisk. Svært enkel å lage.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Sandefjordsmør

0,8 dl
Fløte
112,5 g
Meierismør
0,8 ss
Hakket frisk persille
1,1 ss
Sitronsaft
0,1 terning
Fiskebuljongterning
0,4 klype
Pepper
0,4 klype
Salt
1,5 dl
Vann
0,8 ts
Maizena

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok opp fiskekraft med sitronsaft og fløte. Kok ned til det halve og jevn sausen med Maizena utrørt i vann

Trinn 2

Trinn 2

Pisk inn små terninger av kaldt smør på svak varme. Sausen skal ikke koke, da skiller den seg. Smak til med salt, pepper og hakket persille.