Saltbakte poteter i «trolldeig»

Tidsbruk 75 minutter
7 ingredienser
16 planlagt
Saltbakte poteter i «trolldeig»
Legg oppskrift
i handlelapp
En morsom vri på de ovnsbakte potetene! Her får hver potet et skall som både bevarer saftigheten og tilfører akkurat passe saltsmak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Poteter

3 stk
Store bakepoteter

Fyll potet med

0,4 potte
Timian
1,5 ts
Smør

Trolldeig

3,8 dl
Hvetemel
1,9 dl
Salt
1,9 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
0,8 ss
Olje

Slik gjør du

Trinn 1

Sette stekeovnen på 200 °C. Vask potetene godt. Bland sammen ingrediensene til trolldeigen og kjevle ut deigen til et stort ark. Del i 4. Pakk hver potet inn i trolldeig, stikk inn noen kvister med rosmarin og sett potetene på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes på 200 °C i ca. 1 time.

Trinn 2

Når det kommer «saft» ut av trollldeigen, er potetene klare. Knus trolldeigen og ta ut potetene.

Trinn 3

Skjær et kryss i toppen av poteten og klem slik at den åpner seg. Fyll med smør eller rømme og hakkede urter eller hva du vil!