Saltbakt sellerirot med urtesmør, servert med hjertebladsalt med søtpotet og appelsindressing

18 ingredienser
Saltbakt sellerirot med urtesmør, servert med hjertebladsalt med søtpotet og appelsindressing
Legg oppskrift
i handlelapp
Saltbakt sellerirot er full av smak og perfekt å servere som tilbehør eller som hovedrett i seg selv.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Saltbakt sellerirot

2 stk
Sellerirot
2 dl
Solsikkekjerner
200 g
Grovsalt (til baking)
0.3 ts
Salt

Urtesmør

200 g
Smør (romtemperert og mykt)
3 dl
Dill
2 neve
Persille
1 dl
Gressløk
1 dl
Basilikum
1 ss
Sitron (saft av en sitron)
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Hjertebladsalt med søtpotet og appelsindressing

2 stk
Hjertebladsalat
1 stk
Søtpotet
2 stk
Appelsiner
1.5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm ovnen til 200 grader (varmluft). Skjær av bunnen på selleriroten og sett den med bunnen ned på en seng av grovsalt i en ildfast form. Saltet trekker fuktighet ut av selleriroten og får frem smaken. Bak selleriroten i 1 ½ time til den er mør.

Trinn 2

Legg solsikkefrø på et stekebrett og dryss med litt finsalt. Stek solsikkefrøene i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 8-10 minutter til de er gyllent brune.

Trinn 3

Når selleriroten er ferdig skjærer du av det brune skallet og deler selleriroten i pene båter. Obs! Roten er varm, bruk gjerne gryteklut eller kjøkkenhåndkle så du ikke brenner deg.

Trinn 4

Urtesmør: Kjør friske urter i en blender eller stavmikser med smør, salt, pepper og sitronsaft til myk smørkonsistens.

Trinn 5

Legg urtesmøret på selleriroten slik at det smelter ved servering. Dryss over ristede solsikkekjerner.

Trinn 6

Hjertebladsalat med søtpoteter og appelsindressing: Del hjertebladsalaten i enkeltstående blader og legg i en salatbolle.

Trinn 7

Skrell søtpoteten og kast skrellet.

Trinn 8

Fortsett å skrelle strimler med søtpotet og legg strimlene i salaten.

Trinn 9

Skrell appelsinene og del i terninger. Ha sammen med salat og søtpoteter.

Trinn 10

Hell på olivenolje, salt og pepper og bland salaten sammen.