Salsa Verde

Tidsbruk 15 minutter
10 ingredienser
20 planlagt
Salsa Verde
Legg oppskrift
i handlelapp
Variasjoner over grønn saus finnes i både Spania, Italia, Frankrike, Tyskland og Mexico. Hovedingrediensene er bladpersille, kapers, hvitløk, sjalottløk, eddik og olivenolje.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 neve
Bladpersille
1 neve
Basilikum evt. mynteblader
1 stk
Sjalottløk
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Rød chili, finhakket
1 ss
Kapers
3 ss
Hvitvinseddik
1 dl
Extra virgin olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Hakk urter og kapers og finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.

Trinn 2

Tilsett eddik og bland alt godt sammen. Rør inn oljen litt etter litt og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 3

Passer til meksikansk og asiatisk mat, og er spesielt god til grillmat, lam og laks.

Trinn 4

Salsa Verde betyr grønn saus på spansk.