Salmone con Finocchio

Tidsbruk 35 minutter
11 ingredienser
100 planlagt
Salmone con Finocchio
Legg oppskrift
i handlelapp
Det beste fra to verdener! Fersk, norsk laks på kulinarisk opplevelsesreise til fennikelens favorittøy – Sicilia.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

400 g
Poteter
1 stk
Brokkoli
1 pose
Mozzarella fersk Arla
1 pakke
Laksefilet naturell 500g Godehav
1 stk
Fennikel
5 ss
Olivenolje REMA 1000
1 ts
Paprikakrydder
1 dl
Hvetemel
1 ss
Smør
1 ss
Hvitvinseddik
2,5 dl
Grønnsaksbuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Skjær potetene i biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Tilsett brokkolibuketter og la dem koke sammen med potetene de siste tre minuttene.

Trinn 2

Trinn 2

Sil av vannet og legg alt i en ildfast form. Legg biter av mozzarella på toppen, ha på olivenolje og paprikakrydder og gratiner i ovnen til osten er gyllen.

Trinn 3

Trinn 3

Bland hvetemel, salt og pepper. Vend laksestykkene i melet og stek dem i varm panne med olivenolje til de er gylne på begge sider.

Trinn 4

Trinn 4

Kok opp grønnsaksbuljongen. Varm opp olivenolje og smør i en ren stekepanne. Ha i skivet fennikel og la det surre til det er blankt.Tilsett hvitvinseddik og la det fordampe.

Trinn 5

Trinn 5

Legg i fiskestykkene, hell over buljongen og la det hele trekke på svak varme i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.