Salmalaks med soyasjy og spinat

Tidsbruk 20 minutter
12 ingredienser
188 planlagt
Salmalaks med soyasjy og spinat
Legg oppskrift
i handlelapp
Soyasmør er helt fantastisk til salmalaks. Pass på at du ikke steker laksen for mye, og at det ikke koker etter at du har hatt soyasaus i smøret.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Salmalaks

562,5 g
Salmalaks
0,8 ss
Sesamfrø

Bladspinat

150 g
Bladspinat
0,8 fedd
Hvitløk
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Garnityr

1,5 stk
Sitroner

Soyasjy

187,5 g
Smør
0,8 stk
Sjalottløk
0,8 fedd
Hvitløk
0,8 dl
Soyasaus
1,5 ss
Finnhakket koriander, eller persille

Slik gjør du

Trinn 1

Brun smøret til det er nøttebrunt. Tilsett finhakket løk og hvitløk, fres det litt i smøret før du tilsetter soyasaus og finhakkede urter. Ikke la sausen koke etter at du har tilsatt soyasaus.

Trinn 2

Vend laksen i sesamfrø og brun den raskt i en teflonpanne – ca. 30–40 sekunder på hver side. Skjær den i skiver og hell over soyasjyen.

Trinn 3

Ha spinaten i pannen med litt olje. Tre et hvitløksfedd på en gaffel og rør i spinaten til den faller sammen. Smak til med salt og pepper. Server sitronbåter til.