Salmalaks i varm soyasaus

Tidsbruk 10 minutter
8 ingredienser
320 planlagt
Salmalaks i varm soyasaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Den varme sausen med soyasaus, chili og koriander bidrar til at laksen får en lett varmebehandling. Jo lengre tid det går fra du heller over sausen til den serveres, desto mindre rå blir fisken.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Laks

180 g
Salmalaks

Soyasaus

0,8 stk
Sjalottløk
0,2 stk
Rød chili
0,8 dl
Olivenolje
3 kvist
Koriander
4,5 ss
Soyasaus

Topp med

37,5 g
Vårløk, finsnittet
3 stk
Reddiker

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kutt salmalaksen i 5 mm tykke skiver og legg flatt utover på tallerkener. Ca. 6 skiver til hver porsjon.

Trinn 2

Trinn 2

Finkuttet sjalottløk og chili varmes opp i olivenolje. Kok i 10 sekunder. Tilsett hakket koriander og soyasaus. Hell sausen direkte over fisken på hver tallereken. Topp med strimlet vårløk og reddik.

Serveringsforslag

Oppbevar finkuttet reddik i kaldt vann dersom du ikke skal servere med en gang.