Salat med torsk ceviche

Tidsbruk 65 minutter
12 ingredienser
59 planlagt
Salat med torsk ceviche
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
<p>Torsk i fargerikt smaksfestfyrverkeri! Ceviche er en sitrusmarinert fiskerett med chili, som har lange tradisjoner i S&oslash;r- og Mellom-Amerika. Ser utrolig fristende ut &ndash; og smaker enda bedre.<br />&nbsp;</p>

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Torskeloin frossen, 4x125 g, Godehav
3 stk
Lime
1 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Rød chili
1 stk
Agurk
2 stk
Tomat
1 stk
Mango
4 stk
Vårløk
1 stk
Avokado
100 g
Peanøtter, 350 g, REMA 1000
1 pakke
Friséesalat
3 ss
Olivenolje, REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin fisken på kjøkkenpapir. Vask limen og rull dem mot skjærefjelen til de blir myke. Del dem i to og press saften ut av limen (spar litt av limesaften til å ha over salaten) og vend inn finhakket rødløk og chili. Skjær fisken i tynne skiver med en skarp kniv. Vend fiskeskivene i limemarinaden og dryss på litt salt. La fisken marinere i ca. 40 minutter i kjøleskapet.

Trinn 2

Trinn 2

Riv friséesalaten, høvle agurken i lange strimler, skjær tomat i skiver, mango i terninger, finsnitt vårløken og skjær avokado i båter. Bland alle grønnsakene i en stor bolle og smak til med limesaft, oliven- olje, peanøtter og litt salt. Server salaten med den marinerte torsken på toppen.

Serveringsforslag

Frittert tortilla og frisk koriander smaker godt til.